fbpx

Kjøpe bolig

Nyttig informasjon til deg som er på boligjakt ​
  • Før du kaster deg på markedet, snakk med banken din om finansene. Hvor høyt lån kan du/dere oppta uten senere havne i uventede finansielle problemer. Et finansierings bevis fra banken gir deg den tryggheten du trenger for å være slagkraftig og ikke minst handlekraftig i budrunder, som ofte kan starte relativt raskt etter visning.

  • Vær forberedt på visningen. Les nøye gjennom prospektet inklusiv teknisk takst samt andre relevante vedlegg i prospektet som f.eks. festekontrakt, tegninger, egenerklæringer fra eier etc etc.

  • Snakk gjerne med megleren om dine rettigheter og ikke minst dine plikter ved eventuelt bud, hvis du er usikker på dette.
    Vær forberedt på at budrunder kan gå nokså fort. Er dere flere enn en kjøper så avklar på forhånd hvor langt dere er villige til å gå i en budrunde, eller sørg for å være lett tilgjengelig med hverandre mens budrunden pågår.

  • Vær spesielt oppmerksom på at et bud er bindende for kjøper. Dvs. at hvis budet blir akseptert av selger så er eiendommen solgt. Det er ingen angrefrist på salg av fast eiendom i Norge. Det er kun selger, ikke megler, som kan fri deg/dere fra et inngitt bud, hvis dette skulle være ønskelig etter aksept. Dette er imidlertid meget lite tilfredsstillende for selger, så det er derfor viktig å ikke komme i slike situasjoner.

  • Alle seriøse meglere har innsynsrett for kjøper i budjournalen. Det innebærer at den som ender som kjøper kan om han/hun ønsker det, få se hvem han/hun har konkurrert med i budrunden. Denne innsynsretten gjelder dog ikke mens budrunden pågår. I denne fasen skal megler holde budgiverne anonyme ovenfor hverandre, av hensyn til en mest mulig rettferdig budrunde.

  • Megler har ansvar både for kjøper og selger, ikke bare selger som enkelte tror. Begge parters rettigheter og plikter skal ivaretas av megler på en trygg og profesjonell måte. Det er bare når det gjelder pris at megler nok oppfattes som selgers ”mann”. Det er allment akseptert at megler på oppdrag for en selger, skal sørge for best mulig salgspris.

 

Kjøper du bolig gjennom Jenssen & Bolle skal du/dere hele tiden føle deg/dere trygg på at vi leverer den aller beste service. Du/dere skal føle trygghet på at alt går 100% rett og riktig for seg og at alle opplysninger gitt av oss stemmer. Når handelen er unnagjort er vårt mål at du/dere sitter igjen med følelsen av at den dagen du/dere selv har rollen som selger, ja da er Jensen & Bolle et førstevalg som megler. Vi snakker om ”den gode følelsen”.

Lykke til i boligjakten!

Selge bolig

Nyttig informasjon til deg som vurderer å selge bolig!​

Vi sier ofte i våre annonser at salg av bolig er ”livets største handel”. Det er derfor det er så viktig at din megler er supergrundig og topp motivert i hele prosessen med salg av din bolig. Av den grunn har vi valgt våre medarbeidere med omhu. Hos oss finner du kun meglere med lang og solid erfaring fra bank, økonomi, salg og megling. Denne kombinasjonen er gull verdt for at prosessen skal gå knirkefritt, og at du oppnår maksimal salgspris.

Alle ønsker best mulig betalt for boligen de selger, naturligvis, men dette kommer ikke av seg selv.
Kort sagt, hva må til?

Det hjelper ikke at bare du vet hvor flott boligen din er…. At bare du vet hvor trivelig det er å bo i ditt nabolag… At bare du vet hvor fin hagen eller utsikten er… At bare du vet hvor flott barna har det i dette område…

Alle potensielle kjøpere må også vite det. Det er vår jobb å fortelle dem det. Det er vår jobb å sørge for at de kommer på visningen på nettopp din bolig. Vi kjenner lokalmarkedet som vår egen bukselomme, vi kjenner kundene. Kort sagt har vi meget god innsikt og er derfor godt forberedt på jobben som skal utføres.

Meglerens personlige innsats er avgjørende. Men en solid og maksimal innsats på markedsføring er også avgjørende. Det er derfor du hos oss finner markedets mest innholdsrike markedsføringspakke til fast avtalt pris.

Alle vi i Jenssen & Bolle ønsker deg hjertelig velkommen til en totalt uforpliktende samtale vedr. dine salgsplaner. Blir vi enige om kontrakt da avtaler vi i felleskap den tidsplan som passer deg best. Dvs. ønsker du rask igangsettelse så gjør vi det… trenger du lengre tid før igangsettelse, ja så avtaler vi det. Velger du Jenssen & Bolle til jobben, da velger du et helt salgsteam som følger prosessen og som kobler aktuelle kunder til din bolig. Du vil uansett få en bestemt megler som har hovedansvaret for din bolig, og samtidig hjelp fra alle våre andre meglere til å koble ”sine” kunder mot nettopp din bolig.

På denne måten er du sikret absolutt ”best salgspris”.